RO, cod 337226, Roscani, nr 100A, judetul Hunedoara,
tel/fax +40 354 810 545, 0762 616 232 e-mail (clic)
cazare
Despre noi 
Cazare 
Restaurant 
Agrement
Facilitati 

 

 


 

e-mail

e-mail

restaurantagrementfacilitatiaccesDespre noi
Simbolul pe care il vedeti pe fiecare fotografie, este blazonul nobilului Sindea, un strabun al familiei Muntean, inobilat de Mihai Viteazul. Blazonul a fost reconstituit de Constantin ITU, specialist in heraldica, dupa descrierile cronicarului Ioan Cavaler de Puscariu. Despre Asociatia « Morala crestina »
DESPRE NOI
moaranut&cornelia
Vila Cornelia este intr-un fel, un omagiu adus mamei sale de catre dr. ing. Ioan Ovidiu MUNTEAN. In acelasi timp este o provocare adresata celorlalti localnici din Roscani pentru dezvoltarea turismului intr-o zona turistica exceptionala dar inca necunoscuta publicului larg.
Pe locul actual a functionat o moara cu apa de care intreaga familie a fost foarte puternic legata sentimental. Astazi, moara se afla la Muzeul Astra din Sibiu. Ioan Ovidiu Muntean a construit aceasta vila care sa atraga din nou oameni veseli, asa cum se intampla odinioara cand satenii veneau sa macine.
Ioan Ovidiu MUNTEAN este membru al Ordinului "Cavalerilor bizantini". In calitate de viceguvernator pentru Romania si de presedinte al Asociatiei « Morala crestina » din Roscani, face toate eforturile pentru ca localitatea sa natala, Roscani, sa renasca asa cum a fost cunoscuta odinioara: un centru economic si de progres.
Ca fost ministru al telecomunicatiilor, domnul Ovidiu Muntean a dotat Vila Cornelia cu cele mai moderne instalatii de comunicatie si multimedia.
De aici s-a facut prima transmisie pe Internet dintr-un sat din Romania.
Roscani este si primul sat din Romania care a lansat o pagina web pe Internet.